نقد و بررسی

بررسی گوشی a13

مزایا و معایب گوشی A13

گوشی سامسونگ گلکسی A13 یکی از میان رده های اقتصادی و جدید سامسونگ محسوب می شود که با میانگین قیمت 5 تا 6.5 میلیون تومان (باتوجه به حافظه رم و حافظه داخلی) در بازار به فروش می رسد. در این بخش به بررسی گوشی A13 می پردازیم که در ماه های اخیر یکی از پرفروش ترین گوشی های موبایل بوده و توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. این گوشی که بعد از سامسونگ A12 و فروش بالایش در بازار معرفی شد، مزایا و معایبی دارد که در ادامه با آنها آشنا می شویم.

بررسی گوشی A13 از نظر طراحی ظاهری: ناامید کننده!

بیشترین نقدها بعد از معرفی گوشی A13 به طراحی این گوشی بود و کارشناسان طراحی ظاهری این گوشی سامسونگ را مورد آماج نقدهای تند قرار دادند! بدنه این نماینده سامسونگ به شکل کامل از پلاستیک طراحی شده و لبه هایی که فریم گوشی را تشکیل می دهند به صورت یکپارچه به پنل پشتی ساخته شدند. متاسفانه کیفیت پلاستیکی که سامسونگ برای بدنه گوشی خود استفاده کرده قابل قبول نیست و به جز جذب لکه بالا، ظاهر آن را ناخوشایند کرده است.

در پنل پشتی 4 لنز و یک فلش LED به صورت جدا از هم طراحی شدند که سامسونگ در جدیدترین مدل های خود از این طراحی لنزها استفاده می کند. بیرون زدگی لنزها زیاد نیست و باعث عدم تعادل گوشی روی سطوح نمی شود.

در لبه پایینی گوشی با پورت شارژ USB تایپ C و رابط جک 3.5 میلی متری برای اتصال هندزفری مواجه می شویم. در لبه سمت راست دکمه تنظیم ولوم و دکمه پاور برای خاموش و روشن کردن دستگاه تعبیه شده که خوشبختانه با حسگر اثر انگشت ادغام شده است. در لبه سمت چپ، خشاب سیمکارت قرار دارد. این گوشی از 2 سیمکارت نانو پشتیبانی می کند و یک اسلات اختصاصی کارت حافظه دارد.

امتیاز پایین طراحی گوشی A13 به پنل جلویی آن هم سرایت کرده و در پنل جلویی یک نمایشگر با حاشیه های ضخیم می بینیم که برای یک گوشی هوشمند مدرن، ظاهر جذابی نیست. ناچ قطره ای لنز سلفی و اسپیکر مکالمه در لبه بالایی طراحی شده و این گوشی ضخامتی نزدیک به 9 میلی متر دارد که تقریبا زیاد است. وزن A13 با اینکه تماما از پلاستیک ساخته شده 190 گرم است و به طور کلی نمی توان آن را یک گوشی خوش دست نامید. از طرف دیگر هیچ گواهی مقاومت در برابر گرد و غبار و آب نیز در این گوشی دیده نمی شود.

بررسی گوشی a13

تفاوت سری f و a سامسونگ

بررسی گوشی A13 از نظر نمایشگر: قابل قبول، اما همچنان ضعیف!

به نمایشگر A13 می رسیم که یک نمایشگر 6.6 اینچی است. با در نظر گرفتن این نمایشگر بزرگ و حاشیه های ضخیم اطراف آن، متوجه می شوید که این گوشی ظاهری بزرگ تر از گوشی های معمول بازار دارد. این نمایشگر از پنل PLS LCD ساخته شده که رزولوشن 1080p را پشتیبانی می کند. کیفیت و رزولوشن تصاویر در این گوشی نسبت به نسل قبلی پیشرفت داشته و قابل قبول است. اما به دلیل استفاده از پنل LCD، روشنایی نمایشگر مطلوب نیست و می تواند در زمان استفاده زیر نور خورشید، دردسرساز باشد.

اما بزرگ ترین ضعف نمایشگر این گوشی نرخ نوسازی پایین آن است که فقط از 60 هرتز پشتیبانی می کند. با وجود رقبایی که با پنل IPS، نرخ نوسازی 120 هرتزی را با قیمتی مشابه A13 عرضه می کنند، سامسونگ از نظر نمایشگر از رقبای خود جا مانده است.

این نمایشگر در دقت رنگ و روشنایی نسبتا ضعیف تر از سایر مدل های هم قیمت خودش در بازار عمل می کند.

بررسی دوربین ها در گوشی A13: امتیاز قبولی می گیرد!

تا اینجا پرونده گوشی A13 سامسونگ سنگین بود و با نگاهی به ظاهر این گوشی، شاید آن را نتوان نماینده ارزشمندی از سامسونگ دانست. اما این کمپانی در بخش دوربین ها خوب عمل کرده و کفه ترازو را به سمت خود برگردانده است.

فروشگاه اینترنتی فرفره

دوربین این گوشی از 4 سنسور تشکیل می شود. لنز اصلی و استاندارد گوشی که از نوع واید است، 50 مگاپیکسل، لنز اولترا واید، 5 مگاپیکسل، لنز ماکرو و سنسور عمق سنج نیز هر کدام 2 مگاپیکسل هستند. به سراغ بررسی گوشی A13 از نظر دوربین برویم.

با لنز اصلی گوشی در نور روز و محیط هایی که روشنایی مناسبی دارند، می توانید تصاویر خوبی را ثبت کنید. هر چند جزئیات تصاویر به پای گوشی های حرفه ای تر نمی رسد، اما با توجه به قیمت گوشی A13 باید آنها را قابل قبول دانست. رنگ و نور این سنسور طبیعی است و تصاویر کاملا حس زنده بودن دارند. با وجود سنسور عمق سنج، می توان تصاویر پرتره خوبی را هم ثبت کرد و در بیشتر مواقع دوربین بدون باگ، سوژه را از بکگراند تشخیص می دهد.

لنز اولترا واید این گوشی هم با وجود قیمت پایین، عملکرد خوبی دارد و اعوجاج در حاشیه های تصویر دیده نمی شود. کیفیت عکاسی با این گوشی تا حد زیادی شبیه به ردمی نوت 11 شیائومی است. اما بهتر است روی سنسور ماکرو A13 حساب باز نکنید و از آن به عنوان یک ویژگی سرگرم کننده یاد کنید!

کیفیت فیلم برداری با دوربین اصلی که از نرخ فریم 30 و کیفیت 1080p پشتیبانی می کند، قابل قبول است. هرچند قابلیت هایی مثل لرزشگیر و تغییر فوکوس سریع در آن دیده نمی شود.

دوربین سلفی A13 هم یک لنز واید 8 مگاپیکسلی دارد، تصاویر سلفی با کیفیت قابل قبول و جزئیات مناسب را ثبت می کند. حتی فیلم برداری سلفی هم در محیط هایی با روشنایی مناسب، کاملا قابل قبول است.

بررسی گوشی a13

بررسی گلکسی A13 سامسونگ از نظر سخت افزار: مناسب استفاده معمولی

در گوشی های میان رده و اقتصادی نباید توقع پردازنده های قوی را داشت، اما سامسونگ متاسفانه در این بخش هم از رقبای خود عقب تر مانده است. این گوشی که به پردازنده اختصاصی سامسونگ یعنی اگزینوس 850 مجهز شده، پیشرفتی نسبت به گوشی A12 Nacho نداشته است.

پردازنده این گوشی اصلا برای اجرای بازی های اندرویدی سنگین مناسب نیست. حتی اگر گرافیک بازی ها را روی حالت متوسط قرار دهید، باز هم در زمان بازی لگ و باگ های زیادی را تجربه خواهید کرد. البته با توجه به بررسی گوشی A13 از نظر نمایشگر 60 هرتزی این نماینده سامسونگ، نباید از آن انتظار کاربری گیمینگ معمولی هم داشت.

اما در محیط کاربری این گوشی هم گاهی لگ و باگ اتفاق می افتد، چون به جز پردازنده معمولی، تکنولوژی حافظه داخلی گوشی از نوع eMMc 5.1 است که به نسبت تکنولوژی UFS در رقبای سامسونگ، ضعیف تر عمل می کند.

پردازنده اگزینوس 850 از 8 هسته تشکیل شده که فرکانس هسته ها 2.2 گیگاهرتز و 2 گیگاهرتز است. پس این گوشی صرفا برای استفاده های معمولی کاربرد دارد. این گوشی در پیکربندهای مختلفی عرضه شده که شامل مدل های زیر است:

  • 3 گیگابایت رم / 32 گیگابایت حافظه داخلی
  • 64 گیگابایت رم / 4 گیگابایت حافظه داخلی
  • 128 گیگابایت رم / 4 گیگابایت حافظه داخلی
  • 128 گیگابایت رم / 6 گیگابایت حافظه داخلی

وجود مدل های مختلف، امکان خرید گوشی A13 با بودجه های محدود را هم ممکن می کند که این موضوع می تواند یک امتیاز مثبت برای این نماینده سامسونگ باشد. این مدل ها با رابط کاربری One UI 4.1 Core و اندروید 12 عرضه شدند.

بررسی گوشی a13

بررسی باتری گوشی A13 سامسونگ: برگ برنده A13!

مهم ترین مزیت یا نقطه قوت این گوشی در باتری آن است. باتری این گوشی با ظرفیت 5000 میلی آمپر ساعت، یک باتری لیتیوم یونی جدا نشدنی است که در استفاده های معمولی و حتی نسبتا زیاد، می تواند تا یک روز را دوام بیاورد.

برای تست ماندگاری شارژ باتری، یک ساعت بازی کال اف دیوتی را روی آن اجرا کردیم که فقط 15 درصد از شارژ باتری کم شد. این باتری با یک شارژر فست شارژ 15 واتی شارژ می شود. برای فول شارژ شدن باتری حدود 100 دقیقه زمان نیاز است و در عرض 30 دقیقه، باتری حدود 25 تا 30 درصد شارژ می شود.

بررسی گوشی a13

گوشی سامسونگ A13 ارزش خرید دارد؟!

در این بخش با بررسی گوشی A13 از نظر طراحی ظاهری، نمایشگر، پردازنده، دوربین و باتری، با مشخصات و کاربری این گوشی تا حد زیادی آشنا شدیم. این گوشی سامسونگ که در ماه مارس سال 2022 عرضه شده، با قیمت پایه 190 یورو راهی بازارها شد. پس با یک گوشی موبایل کاملا اقتصادی طرف هستیم که سامسونگ سعی کرده آن را برای استفاده های معمولی و روزانه، بهینه کند.

به طور کلی اگر بخواهیم به این گوشی سامسونگ امتیاز دهیم، باید گفت که از نظر طراحی شاید امتیاز زیادی نگیرد، اما با خرید قاب گوشی می توانید ظاهر ناخوشایند و بدنه پلاستیکی آن را بپوشانید. اما با ابعاد نسبتا بزرگ گوشی نمی توانید کاری کنید و شاید این نماینده سامسونگ برای خانم ها و افرادی که دستان کوچک و ظریف دارند، مناسب نباشد. به جز طراحی ظاهری، در سایر بخش ها نماینده سامسونگ با ارفاق نمره قبولی را می گیرد و در برخی مشخصات خود، از جمله دوربین و باتری، از سایر رقبایش جلوتر می زند. این گوشی موبایل مناسب افرادی است که یک گوشی اقتصادی از برند سامسونگ می خواهند که آن را برای کارهای معمولی و روزمره استفاده کنند. پردازنده این گوشی توان پردازش های پیچیده را ندارد و پیشنهاد می کنیم به سراغ مدل 3 گیگابایت رم / 32 گیگابایت حافظه داخلی آن نروید که باگ های زیادی را در زمان استفاده خواهد داشت.

با بررسی گوشی A13 باید آن را یک نماینده اقتصادی، برای کارهای معمولی، مثل عکاسی با موبایل، گشت و گذار در اینترنت، استفاده از شبکه های اجتماعی و برنامه های اندرویدی معمولی دانست. توقع اجرای بازی های اندرویدی پیچیده را با این گوشی نداشته باشید. از طرف دیگر اگر به دنبال یک گوشی با ماندگاری شارژ بالا هستید، A13 شما را راضی خواهد کرد!

رضا صنعتی

فارغ التحصیل کارشناسی کامپیوتر اما علاقه‌مند به حوزه های بازاریابی، فروش و دیجیتال مارکتینگ. 👨‍💻

پرفروش ترین ها

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Back to top button
DMCA.com Protection Status